Film ‘Uit de Schaduw’

Over het theaterproject Stap uit de Schaduw is een film gemaakt. In deze film zien we hoe er uit theaterworkshops voor bewoners in Amsterdam Oost een muziektheatervoorstelling is ontstaan. Die gaat over achterop raken en vastlopen in bureaucratie. We volgen het maakproces van workshop tot de première in het OBA theater in Amsterdam. Een aantal spelers uit het theaterstuk delen openhartig hun persoonlijke ervaringen met bureaucratie, discriminatie, eenzaamheid en armoede.

De film gaat op 30 november 2023 in première in Amsterdam Oost en daarna komen we de film graag vertonen in de wijk, bij maatschappelijke organisaties, overheid of andere instanties. De vertoning kunnen we in overleg combineren met een nagesprek. Werk je voor een organisatie die de film graag zou vertonen of heb je een tip voor ons, neem dan graag contact met ons op via info@kunstgreep.eu. En hou onze agenda in de gaten voor de vertoningen.

Uit de Schaduw is een film van Kunstgreep, Dhiney Ramos Productions en Flow Filmes.

Uit de schaduw, een film over armoede, achterop raken en bureaucratie. Amsterdam 2023.

Synopsis
We zijn in Amsterdam Oost, en zien en horen de verhalen van Maurits, een jonge timmerman, die zijn bedrijf en eigen huis kwijtraakte door ziekte en toen dakloos werd, van Ghalia een Syrische vrouw die fantastisch leek in te burgeren tot het eerste kabinet Rutte daar een stokje voor stak. Van Man Kuen uit Hong Kong, die na een scheiding ontredderd achterbleef en haar eigen weg moest zoeken met twee peuters aan haar rokken. En van Maria die uit Ecuador kwam voor de liefde en na haar scheiding er alleen voor stond.

Alle vier nemen ze een kijkje bij een theaterworkshop. De workshop gaat over in repeteren voor een muziektheatervoorstelling waarin hun verhalen centraal staan. Ze ontmoeten anderen met nog veel meer ervaringen en krijgen er plezier in. De groep werkt hard aan de voorstelling tot het grote moment daar is: de première in het OBA-theater bij het CS. Samen met tien andere spelers, een professionele zanger: Sinan Vural en twee muzikale begeleiders: Kaat Vanhaverbeke op accordeon en Joao Borralho, slagwerk, brengen zij de verhalen uit Amsterdam Oost tot leven.

 

Contact met ons opnemen

Doneren, ja!