Het theaterproject Stap uit de Schaduw

 

Vanuit een serie theaterworkshops voor bewoners in Amsterdam is een muziektheatervoorstelling ontstaan.
‘Stap uit de schaduw’ gaat over de vastlopende systemen, de ijzige bureaucratie en het toch maar blijven hopen op een beetje rechtvaardigheid.
In de voorstelling vertellen een aantal mensen wat ze hebben meegemaakt toen ze een vraag hadden aan de overheid. Het meespelen en het delen van hun ervaringen is voor hen een vorm om verder te gaan met hun leven. Want we hebben allemaal wat gemeen: we willen zo graag iets betekenen. Onze kinderen eten geven en naar een goede toekomst zien gaan. 

Programmaboekje Stap Uit De Schaduw 2023

Kunstgreep combineert de verhalen en ervaringen van de mensen die in de wachtkamer van de overheid hebben gezeten met de professionele inzet van zangers en musici. Een aantal liederen uit de opera King Arthur van Henri Purcell (1691) gebruiken we in deze moderne productie. Ze krijgen een nieuw muzikaal arrangement en een tekst aangepast aan deze voorstelling. Zo laten we zien dat Purcell springlevend is en dat iedereen ervan kan genieten.

De première van  ‘Stap uit de schaduw’ was op 23 juni 2023 in de OBA, locatie Oosterdok. Kijk ook naar andere data en locaties via onze agenda en onze facebookpagina!

Foto’s van de voorstelling Stap Uit de Schaduw 2023 (Fotografie: Ingrid Jongens)

Stap uit de Schaduw in de MUG

artikel-mug

Contact met ons opnemen

Doneren, ja!