Wie zijn wij?

Kunstgreep houdt zich bezig met het produceren van professionele, multidisciplinaire en qua achtergrond diverse producties, geïnspireerd op ontwikkelingen en veranderingen in de maatschappij.

Bij deze ontwikkelingen komen sommige mensen op achterstand te staan. Tijdens het maakproces geeft de stichting de kans aan mensen die deze achterstand in hun leven ervaren, om via bijvoorbeeld workshops op maat in te stromen in het creatief proces van het realiseren van de productie, met het doel dat dit een nieuwe weg zal zijn voor het gebruiken van zijn of haar talenten, waardoor de kans op een volwaardig en zelfstandig bestaan groeit.

 

Initiatiefneemster en regisseur Inna van den Hogen is verantwoordelijk voor vele theater- en operaregies. Zij bracht vanaf 2006 een paar spraakmakende operaproducties uit in Amsterdam met het gezelschap Opera aan het IJ. Zoals: Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny dat ging in de PTA en Don Chisciotte in Sierra Morena op het binnenplein van het Scheepvaartmuseum. Ook is zij sinds 1995 directeur van Theater in Bedrijf. Zij schreef en regisseerde theater over maatschappelijke thema’s in opdracht voor alle mogelijke sectoren en zij werkt als trainer met theatermethodieken.

 

Kunstgreep werkt verder samen met acteurs: Perla Thissen, Henk Witteman. Met Sinan Vural, bas/bariton en hoofddocent zang aan het conservatorium van Tilburg. Mike Fentross, gitarist, speelt ook theorbe en is hoofddocent aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag. En Maarten Ornstein, hij speelt o.a. tenorsax en klarinet, hij is ook componist en arrangeur.

Samenwerking

De Regenboog Groep, Doras, De Voedselbank, Gemeente Amsterdam, UWV, Omroep Monnickendam, het Compagnietheater, Podium Mozaïek.

Comité van aanbeveling

Age Bakker, voormalig lid van de Raad van Bestuur. Karin de Boer, hoogleraar Filosofie in Leuven.

Theo Fransz, regisseur en scriptschrijver. Margreet Vermeulen, journalist bij De Volkskrant.

 

Contact met ons opnemen

Doneren, ja!