:
Wie zijn wij?

Kunstgreep houdt zich bezig met het produceren van professionele, multidisciplinaire en qua achtergrond diverse producties, geïnspireerd op ontwikkelingen en veranderingen in de maatschappij.

Bij deze ontwikkelingen komen sommige mensen op achterstand te staan. Tijdens het maakproces geeft de stichting de kans aan mensen die deze achterstand in hun leven ervaren, om via bijvoorbeeld workshops op maat in te stromen in het creatief proces van het realiseren van de productie, met het doel dat dit een nieuwe weg zal zijn voor het gebruiken van zijn of haar talenten, waardoor de kans op een volwaardig en zelfstandig bestaan groeit.

Initiatiefneemster en regisseur Inna van den Hogen is verantwoordelijk voor vele theater- en operaregies. Zij bracht vanaf 2006 een paar spraakmakende operaproducties uit in Amsterdam met het gezelschap Opera aan het IJ. Zoals: Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny dat ging in de PTA en Don Chisciotte in Sierra Morena op het binnenplein van het Scheepvaartmuseum. Ook is zij sinds 1995 directeur van Theater in Bedrijf. Zij schreef en regisseerde theater over maatschappelijke thema’s in opdracht voor alle mogelijke sectoren en zij werkt als trainer met theatermethodieken.

Kunstgreep werkt samen met Sinan Vural, bas/bariton en hoofddocent zang aan het conservatorium van Tilburg.

Samenwerking

Civic Oost, De Meevaart, buurtcentrum in de Indische buurt. De Voedselbank Oost. Gemeente Amsterdam. Het Afvalpaleis en de Jungle. De Eester, buurtcoöperatie in het Oostelijk Havengebied. De Openbare Werkplaats. Het Amsterdamse Buurt Filmfestival. Podium Mozaïek. Oost Begroot.

Het productieteam van Stap uit de schaduw

Inna van de Hogen: Concept en regie.
Wennie Thijs
: Muzikaal leider.
Kaat Vanhaverbeke: Accordeon.
Roelien Benjamins: Kostuumontwerper.
Fabian Wijdeveld en Raymond Mirrer: Decoradviezen.
Kibret Mekonnen: Film regie.
Joke van Vlijmen: Fotografie.
Danique Jordan: Productieleider.

Comité van aanbeveling

Age Bakker, voormalig lid van de Raad van State. Karin de Boer, hoogleraar Filosofie in Leuven.

Theo Fransz, regisseur en scriptschrijver. Margreet Vermeulen, journalist bij De Volkskrant.

Contact met ons opnemen

Doneren, ja!