KUNSTGREEP.EU

Inna is theatermaker en regisseur van opera. Zo bracht zij in 2006 met veel succes in de Passenger Terminal Amsterdam de grote opera uit van Kurt Weill en Bertolt Brecht: Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny. Ze regisseerde ook opera’s van Purcell, Gluck en onbekende Barokcomponisten. Maar zij koos ook moderne thema’s en regisseerde de tweede en vaak opgevoerde versie van De Koningin van Paramaribo, naar het boek van Clark Accord.

Zij was zeer actief met Theater in Bedrijf als adviseur en trainer voor grote en kleine bedrijven, overheden, de zorgsector en het MKB. Ze maakte veel voorstellingen in opdracht en liet daarmee zien wat er speelde in een organisatie, organiseerde theatrale teambuildingssessies en leidde rollenspel met acteurs.

In 2018 was zij vrijwilliger bij de Regenbooggroep. Later werkte ze bij de Voedselbank en het contact met de mensen die daarvan afhankelijk zijn, maakte dat zij zich afvroeg wat zij zou kunnen betekenen voor deze mensen die het (tijdelijk) niet redden. Ook zag ze dat bij veel buurtgenoten die het financieel wel redden, grote misverstanden zijn over armoede en schulden. Ook verbaasde zij zich over de bureaucratie: extra straf als je wat nodig hebt van de overheid?

Zo gaat ze aan de slag, eerst met verschillende series workshops theater in buurtcentrum de Meevaart, om mensen weer zelfvertrouwen te geven, hun creativiteit aan te boren en hen zo weer plezier te laten krijgen in het leven.

Het resultaat, na drie series, is boven verwachting. De deelnemers bloeien op. Ze komen bijna allemaal heel trouw. Een unicum voor deze doelgroep. En vaak gaan ze aan de slag, met een stage of zoeken ze (vrijwillig) werk. Verschillende ex-deelnemers zijn betrokken bij de voorbereidingen van de voorstelling: Stap uit de Schaduw. Een voorstelling met en voor buurtbewoners van de Indische buurt en het Oostelijk Havengebied. Over de kloof tussen arm en rijk en over de bureaucratie die tussen jou en een oplossing staat als je je leven wilt verbeteren.

Inna

Contact met ons opnemen

Doneren, ja!